DC Dordtse Kil IV Dordrecht

icon-leesmeer.svg

bus-rechts-logo-2.svg
bus-links-logo-2.svg
Opdrachtgever

Distri Development 3.0 B.V

Marktvenster

Bedrijfshuisvesting

Soort gebouw
  • Bedrijfshal
  • Distributiecentrum
  • Kantoor
Status

Opgeleverd

icon-bedrijfshuisvesting.svgBedrijfshuisvesting

DC Dordtse Kil IV Dordrecht

Op bedrijventerrein Dordtse Kil IV Dordrecht hebben wij in opdracht van Built to Build B.V. & Proptimize B.V. DC Dordtse Kil IV gerealiseerd. Het gebouw heeft het BREEAM certificaat “very good”. Het DC is gerealiseerd op een kavel van circa 44.000 m².

Het bedrijfspand bestaat uit een Warehouse A en Warehouse B, beiden voorzien van kantoorruimtes. Warehouse A bestaat uit een bedrijfshal met expeditie van circa 13.729 m², voorzien van 13 laad- en losperrons. Boven de expeditie bevindt zich een mezzanine van ruim 1.000 m². Het kantoorgedeelte van Warehouse A bestaat uit 3 bouwlagen en omvat in totaal 525 m² bvo. Warehouse B bestaat eveneens uit een bedrijfshal met expeditie van circa 13.667 m² en voorzien van 13 laad- en losperrons. Boven de expeditie bevindt zich een mezzanine van bijna 1.000 m². Het kantoorgedeelte van Warehouse B is goed voor ca. 983 m² bvo.

Het gebouw staat op een fundering van palen, poeren en balken en heeft een hoofddraagconstructie van staal. De gevels zijn voorzien van geprefabriceerde geïsoleerde betonnen sandwichpanelen en stalen geïsoleerde sandwichpanelen. De kantoren zijn duidelijk zichtbaar door het gebruik van accentkaders en grote vliesgevels. Het kantoor van Warehouse B kenmerkt zich door een overkraging van 2 verdiepingen, wat uiteindelijk een fraai gevelbeeld oplevert.

Visuals by DENC

Case study Breeam Dordtse Kil IV

  • Omvang: circa 31.000 mbvo
  • BREEAM certificaat: 'very good'
  • Projectadres: Oude Beerpoldersekade Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht
Dordtse Kil Dordrecht