Zwembad Aquamar Katwijk

icon-leesmeer.svg

bus-rechts-logo-2.svg
bus-links-logo-2.svg
Opdrachtgever

Gemeente Katwijk

Marktvenster

Sport en Onderwijs

Soort gebouw
  • zwembad
Status

Opgeleverd

icon-sport-en-onderwijs.svgSport en Onderwijs

Zwembad Aquamar Katwijk

In opdracht van de gemeente Katwijk hebben wij op het terrein van het oude Aquamar een nieuw zwembad ontwikkeld en gerealiseerd. "Plezier in zwemmen" staat hier centraal en het zwembad bedient dan ook een grote diversiteit aan doelgroepen, van zwemeducatie en recreatiezwemmers tot topsporters. Het project is uitgevoerd op basis van DBM contract onder UAV-gc. Naast ontwerp en realisatie behoort het 15-jarig onderhoud ook tot de opdracht.

Het nieuwe Aquamar bevat een wedstrijdbad met een afmeting van 35x34 meter. Daarnaast zijn er ook een multifunctioneel bad met beweegbare bodem en een recreatiebad in combinatie met een peuter- en kleuterbad. De 80-meter glijbaan met separaat uitstroombad maakt het zwemplezier compleet.

Aquamar heeft een GPR-score van 8,9 gemiddeld gehaald en gooit daarmee hoge ogen op gebied van duurzaamheid. Hierbij is voornamelijk gekeken naar de oriëntatie van het gebouw en een optimale balans tussen open en gesloten geveldelen. Dit in combinatie met een hoge isolatiewaarde, HR++ beglazing en de nodige PV-panelen op het dak reduceert in grote mate de energiebehoefte voor het gebruik van het zwembad. Bijzonder hierbij is dat het BAOPT-systeem is toegepast. Dit systeem is naast energiezuinig ook nog eens esthetisch in het voordeel, omdat er geen kanalen in het zicht worden toegepast. Daarnaast biedt dit systeem een grote mate van comfort voor zwemmers vanwege de homogene opbouw van de lucht in het zwembad.

  • Omvang: circa 6.800 m2
  • Contractvorm: DBM obv UAV-gc
  • Projectadres: Piet Heinlaan 5, Katwijk aan Zee