Voortgang project Ganshoek Lage Zwaluwe

Het samenwerkingsverband van Remmers Bouwgroep, Marquart architecten, adviesbureau Markslag Beljaars, Van Hees elektrotechniek, Van Hoften installatietechniek, van Helvoirt groenprojecten en Ralphf van Gendt interieurarchitect, kreeg van Woonvizier de opdracht tot herontwikkeling van het woonzorgcomplex Ganshoek te Lage Zwaluwe.

Het verzorgingshuis mist nu de aanpassingsmogelijkheden om te kunnen inspelen op de consequenties van scheiding tussen wonen en zorg. Woonstichting Woonvizier (voorheen Volksbelang) heeft daarom eind 2013 het initiatief genomen om samen met Surplus een haalbaarheidsstudie te verrichten naar de sloop en vervangende nieuwbouw van de locatie. Wat betreft welzijn en ontmoeten is door Woonvizier, Surplus en Stichting Welzijn en Ondersteuning een gezamenlijke visie geformuleerd. In samenwerkwerking met Marquart architecten uit Raamsdonkveer is het voorgenomen bouwplan uitgewerkt in een schetsplan en vragenspecificatie.

De voortgang:
Ondanks het slechte weer verloopt de voortgang van het project Ganshoek te Lage Zwaluwe gestaag! Het lijmwerk van de eerste verdieping is bijna op de hoogte, waarna vervolgens het laatste deel van de tweede verdiepingsvloer gelegd kan worden. Volgende week starten we met het lijmwerk voor de tweede verdieping, waarmee we dicht in de buurt komen van het hoogste punt. Daarnaast zullen ook volgende week de metselaars starten met het metselwerk van de gevels. Dit zal zorgen voor een mooiere uitstraling van dit leuke project!

Bij de renovatie van de 18 woningen begint het resultaat ook zichtbaar te worden. Er zijn nieuwe, ruimte balkons geplaatst met een fraaie stalen constructie die een hele nieuwe uitstraling creëert. Ook de bewoners zijn erg te spreken over de balkons, die ondanks dat ze zich dichtbij de bouwplaats bevinden, vrijwel geen klachten hebben! Het straatwerk van de terrassen op de begane grond is afgerond, waardoor de bewoners toch nog buiten kunnen zitten!

Hieronder vindt u een sfeerimpressie van de huidige voortgang!