Wonen & Zorg

Woonzorgcomplex Haarensteyn

In Haaren hebben wij 63 huurappartementen en 34 intramurale zorgwoningen gerealiseerd.

De zorgappartementen zijn gesitueerd op de begane grond, de huurappartementen op de verdiepingen. De verschillende woonblokken zijn met elkaar verbonden. De woningen kijken uit op binnentuinen, de kapel of de André Vissersstraat.

De plannen voor het nieuwe woonzorggebouw zijn zodanig uitgewerkt, dat het gebouw in alle opzichten past in het dorp en in het toekomstbeeld, waarin het traditionele ‘verzorgingshuis’ verdwijnt.

Op de verdiepingen van het nieuwe woonzorggebouw zijn 63 ruime zelfstandige huurappartementen gerealiseerd. De appartementen zijn naast woonkamer met open keuken voorzien van twee slaapkamers, badkamer, berging en balkon. Daarnaast beschikken de woningen over een buitenberging.

Op de begane grond van het woonzorgcentrum worden 34 zorgwoningen voor cliënten met een zwaardere zorgvraag gerealiseerd. Deze woningen bestaan uit hal, pantry, woon/slaapgedeelte en badkamer.

Prettig wonen en leven in het dorp, daar horen ook mooie ontmoetingen bij. ’t Heem en collega-corporatie Woonveste vinden het belangrijk dat het woonzorggebouw een bindende functie krijgt. Hiertoe komt in het nieuwe gebouw onder meer een centrale ontmoetingsruimte, het zogeheten ‘grand café’. Hier zijn jong en oud van harte welkom voor een kop koffie, een lunch, diner of een praatje met de bewoners van het zorgcentrum. Ook zullen hier activiteiten worden georganiseerd voor de cliënten van ’t Heem en hun familie, zoals optredens, modeshows en spellen.

Opdrachtgever
Woon- Zorgstichting 't Heem, Udenhout & Woonveste, Drunen
Marktvenster
Wonen en zorg
Status
Opgeleverd
de Jager
de Jager, Directeur-Bestuurder
"Dit is geen oud traditioneel bejaardenhuis; Haarensteyn is een modern en prachtig woon- en zorggebouw waar wonen, welzijn en ontmoeten samenkomen. Het dorp is trots op Haarensteyn, net als de bewoners, de gemeente en zelfs passanten."

Locatie van het project:

Woonzorgcomplex HAarensteyn

  • In samenwerking met Marquart Architecten
  • Modern complex
  • Zorgappartementen met tal van moderne technieken
  • Restaurant
  • Karakteristiek gebouw
  • Juni 2016 opgeleverd