Wonen & Zorg

Woontoren Aan de Waterkant

Aan deze fantastische plek aan de waterkant in de Piushaven realiseren wij de eerste All Electric woontoren van Tilburg. De karakteristieke nieuwbouw en de perfecte ligging t.o.v. het centrum, voorzieningen en de uitvalswegen maken dit gebied binnen Tilburg een begrip. Onder het motto ‘’Piushaven, levend podium van Tilburg’’ transformeert het gebied Piushaven van een voormalige industriele haven, naar een veelzijdig en levendig woonwerkgebied met als grote kracht het water. Zo kunnen de bewoners zelf lekker het water op… om varend of dobberend van het Tilburgse water te genieten!

Verdeeld over 13 verdiepingen komt er een grote verscheidenheid aan appartementen met een balkon of loggia met balkon, prachtig uitzicht en een privé parkeerplaats in de kelder. De afmetingen van de appartementen varieren van 90 m² en 180 m². Onder de kelder, tussen de paalfunderignen, zullen een dertigtal diepe bronnen worden geboord ten behoeve voor de Warmte-koudeopslag installatie. Op het dak worden zonnepanelen aangebracht.

Opdrachtgever
Triborgh Gebiedsontwikkeling
Marktvenster
Wonen en zorg
Project status
Opgeleverd
Wethouder de Vries
Wethouder de Vries
''Er zijn maar weinig plekken in Tilburg waar je zo dicht aan het water kunt wonen en met zo’n uitzicht. Doordat Toren D all-electric is ontworpen, wordt het een toekomstbestendige toevoeging aan de stad.''

Locatie van het project:

Woontoren aan de waterkant

  • Eerste All-eletric Woontoren van Tilburg
  • Gelegen aan de Piushaven
  • 13 verdiepingen met 78 appartementen
  • Warmte-koude opslag
  • Zonnepanelen
  • In uitvoering