Sport & Onderwijs

Willem de Zwijgerschool

Aan de IJdenhove in Hendrik Ido Ambacht realiseren wij in opdracht van de gemeente Hendrik Ido Ambacht de Willem de Zwijgerschool. Dit is een nieuwe basisschool van ongeveer 2.900 m2 BVO bestaande uit 2 bouwlagen met 21 lokalen, een peuterspeelzaal, speellokaal en aula. Deze nieuwe school gaat ruimte bieden aan twee voormalige scholen, de Willem de Zwijgerschool en de Koningin Wilhelminaschool welke worden samengevoegd in de nieuwe Willem de Zwijgerschool.

Het betreft een Engineer & Build opdracht op basis van UAV-gc, waarbij het ontwerp is gemaakt door MIR Architecten en de constructie is uitgewerkt door IMd Raadgevende ingenieurs. Voor de installaties wordt samengewerkt met Lomans Capelle B.V.

Na het doorlopen van de UO-fase is op 14 oktober 2019 de start van de bouw gevierd door met een Oud-Hollandse heistelling de “1e paal” te slaan. Dit geschiedde door 8 kinderen (1 uit elke groep van de school) met hulp van de wethouder, de heer Flach, de directeur van de school, de heer Bezemer en de directeur van Remmers Bouwgroep, de heer Picavet.

Op 18 oktober 2019 gestart met het heiwerk van de prefab betonpalen. Na het aanbrengen van de fundering en begane grondvloer zal het casco van staalconstructie met kanaalplaatvloeren opgetrokken worden met een gevelvulling van HSB-elementen. Ter plaatse van de aula en het speellokaal bestaat de constructie uit gelamineerd houten kolommen en liggers met een dak van stalen dakplaten. De buitengevels zullen opgetrokken worden met metselwerk in twee verschillende steenformaten en nabij de entree een wand in Braziliaans verband. In de gevels worden aluminium kozijnen en vliesgevels opgenomen.

De oplevering staat gepland voor de 2e helft van 2020.

Opdrachtgever
Gemeente Hendrik Ido Ambacht
Marktvenster
Sport en onderwijs
Status
Opgeleverd

Locatie van het project

willem de zwijgerschool

  • 2.900 m²
  • 2 bouwlagen
  • 21 lokalen
  • Peuterspeelzaal
  • Speellokal
  • Aula