Uitbreiding Kompaan en De Bocht (Sterk Huis)

 

KDB-logo-onderschriftplus

Begin 2016 zijn wij begonnen met de sloopwerkzaamheden ten behoeve van de nieuwbouw voor Kompaan en De Bocht aan de Rillaersebaan in Goirle.
Kompaan en De Bocht is een organisatie die vrouwen, kinderen en gezinnen met problemen begeleidt, beschermt en (tijdelijk) opvangt. Door de verkoop van de oude locatie aan de Tilburgseweg is daarom nu een uitbreiding ontwikkeld voor een ‘’Sterk Huis’’ aan de Rillaersebaan.

De nieuwbouw bestaat uit 4 bouwlagen, waaronder een half verdiept souterrain en heeft een totale vloeroppervlakte van ruim 4.000 m2 BVO. Voor de opvang en begeleiding van de cliënten zijn worden 74 wooneenheden gecreëerd, welke per 2 woonheden een gezamenlijke keuken en badkamer hebben. Daarnaast bevat de nieuwbouw tevens kantoren, horeca en een bijeenkomstruimte.

Ook het bestaande hoofdgebouw zal worden aangepakt. Zo wordt onder meer de hoofdingang verplaatst naar het nieuwbouwgedeelte en zullen diverse interne verbouwingen plaatsvinden, waarbij tevens een nieuwe winkelruimte wordt gerealiseerd.

 

Kompaan en De Bocht 5

 

Het ontwerp is van Storimans – Wijffels Architecten uit Tilburg en is opgezet met een traditionele constructie van  betonvloeren en kalkzandsteen-/betonwanden. De gevels zijn van metselwerk met daartussen brede betonbanden en aluminium kozijnen.
Naar verwachting zal het Sterk Huis opgeleverd worden in maart 2017.