Sport & Onderwijs

Transformatie Seelig Kazerne

Op 1 oktober 2017 zijn we gestart met de verbouwing, renovatie, restauratie en nieuwbouw van de Seelig Kazerne naar een moderne school voor de Rooi Pannen. Uiteindelijk zullen de afdelingen Horeca en Toerisme hun weg gaan vinden in dit voor de Rooi Pannen zeer uniek gebouw. Het terrein is onderverdeeld in drie prachtige gebouwen:

Het Kleine Arsenaal
Een oud opslagcomplex wat wordt verbouwd naar een sportzaal & theaterzaal wat door de afdeling Toerisme gebruikt zal worden. Het zware sloopwerk is inmiddels afgerond en de funderingspalen binnen in het gebouw zijn aangebracht. De nieuwe begane grondvloer is gereed en zijn we gestart met het realiseren van de nieuwe betonnen 1e verdiepingsvloer. Deze verdiepingsvloer zal stabiliteit geven aan het bestaande gebouw wat door de jaren heen maar liefst 40 cm is verzakt.

Het Grote Arsenaal
Evenals het Kleine Arsenaal diende het Grote Arsenaal als opslag voor munitie. Het Grote Arsenaal wordt verbouwd naar twee restaurants, conferentiezalen en 16 hotelkamers die door de afdeling Horeca gebruikt zal worden. De kern van het gebouw is 14 cm gezakt waarbij we op dit moment de begane grond tot en met de zoldervloer op de derde verdieping hebben hersteld. Op de 2e verdieping worden op dit moment de 16 hotelkamers gerealiseerd middels metal stud wanden. Dit zal een prachtig resultaat worden waar de oude elementen worden gecombineerd met een nieuwe moderne inrichting.

Het Hoofdgebouw
Het hoofdgebouw wat diende als opleidingscentrum voor militairen wordt verbouwd naar moderne leslokalen. Op het binnenterrein van het hoofdgebouw worden nieuwe patio’s gerealiseerd van 2 lagen hoog welke als aula zullen dienen.

Het totale complex zal eind 2018 gereed zijn zodat direct na de jaarwisseling ongeveer 1000 leerlingen het prachtige monumentale pand in gebruik kunnen nemen. Als Remmers zijn wij blij en zeer vereerd om dit prachtige project voor de Rooi Pannen uit te voeren!

Opdrachtgever
De Rooi Pannen
Marktvenster
Sport en onderwijs
Status
Opgeleverd
BN De Stem
"De Rooi Pannen ontsluiert verborgen verleden van Seelig Kazerne"

Persbericht BN de Stem: de Rooi Pannen neemt Seelig Kazerne over

Locatie van het project:

SeeligKazerne

  • Transformatie; renovatie, verbouwen, restauratie en nieuwbouw
  • Moderne school voor De Rooi Pannen
  • Sportzaal
  • Theater
  • Restaurants
  • Conferentiezalen
  • Hotelkamers
  • In uitvoering; oplevering Q1 2019