Sportplaza Stappegoor te Tilburg

Sportplaza Stappegoor Realisatie in samenwerking met Heerkens van Bavel en GTI

Nieuw Stappegoor is circa 50 hectare groot en wordt globaal begrensd door de Ringbaan Zuid, de Stappegoorweg, de autosnelweg A58, de Goirleseweg en de Abcovenseweg.
Voor de indoor sport komt er een nieuwe sporthal en een 400m¹ indoor schaatsbaan. In de sporthal zullen ook functies als klimmen, fitness, squash en een sportmedisch centrum worden gesitueerd. Voor de outdoor sporten tennis, voetbal (amateur en professioneel), hockey en atletiek worden nieuwe locaties ontwikkeld. Daarnaast wordt er een megabioscoop, diverse horecagelegenheden, winkels en een congrescentrum/hotel gerealiseerd.

Binnen het plangebied zijn drie duidelijk woongebieden aan te wijzen. Binnen deze woongebieden wordt een mix gemaakt van grondgebonden woningen en appartementen. Deze woningen zullen gerealiseerd worden in diverse prijsklassen en met diverse leefklimaten, parkachtig tot stedelijk, voor verschillende doelgroepen. Het parkeren gebeurt zoveel mogelijk (half) ondergronds of voor de woningen op eigen terrein.
Belangrijk in het gehele concept is de sportboulevard met aan beide uiteinden een plein. Deze pleinen en de boulevard zullen de verschillende functies met elkaar verbinden. Het plein aan de Stappegoorweg vormt het hart van de ontwikkeling.

Nieuw Stappegoor is een ontwikkeling waar wonen, sport, leisure en retail samenkomen!

Klik voor meer informatie op www.nieuw-stappegoor.nl.