Bedrijfshuisvesting

Royal Agio Cigars

Het Brabantse Duizel is al sinds de oprichting in 1904 de thuisbasis van Royal Agio Cigars. Alle ingepakte sigaren worden in Duizel voorzien van accijnszegels, labels en slofjes. En uiteraard krijgen ze nog een laatste kwaliteitscontrole voordat ze verscheept worden naar bestemmingen over de hele wereld. De afzet vindt grotendeels plaats via eigen verkooporganisaties in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Italië. Daarnaast exporteert Royal Agio Cigars vanuit Duizel naar ruim 100 landen. De productie van sigaren vraagt om speciale, hoogwaardige machines. Het technische lid van de Royal Agio Cigars familie, ATD Machinery, is gevestigd in het naastgelegen Hapert. ATD Machinery is marktleider in het ontwerp en de bouw van machines voor de sigarenindustrie. Na een succesvolle realisatie van de nieuwbouw voor ATD Machinery is ook gekozen voor Remmers Bouwgroep om de (ver)nieuwbouw van Royal Agio Cigars te organiseren.

WINNAAR LONDEN BREEAM AWARD 2017

In de categorie ‘Mixed Use’ heeft het project in Duizel voor Royal Agio Cigars gisteravond in Londen een BREEAM award gewonnen! Fan-tas-tisch! De jury prees vooral het hergebruik van materialen in dit project. Zo zijn er materialen gebruikt afkomstig van gesloopte gebouwen, waaronder bijvoorbeeld het puin wat vrijkwam tijdens de renovatie van dit pand. Dit resulteerde vervolgens in minder ritten om al het puin te verwijderen, waar de jury erg van onder de indruk was. Dit project is een mooi resultaat van een lean aanpak wat erop is gericht om de maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen.

We willen graag alle betrokkenen van harte feliciteren met het behalen van deze bekroning voor dit unieke project. Royal Agio Cigars is op 28 november 2016 officieel geopend, bekijk hieronder de ‘Timelapse’ en ‘Fotoreportage’ hierboven (fotograaf Tycho Müller) van dit prachtige resultaat!


Opdrachtgever
Highlands Beheer B.V.
Marktvenster
Bedrijfshuisvesting
Status
Opgeleverd
Boris Wintermans
Boris Wintermans
''Het draait om kennis en liefde voor het product die van generatie op generatie wordt doorgegeven''

BIJZONDER TROTS

Topman van Royal Agio Cigars, Boris Wintermans is bijzonder trots: “Bij Agio, dat als familiebedrijf al 112 jaar bestaat, draait het om kennis en liefde voor het product die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Daarom hebben wij bij het ontwerp extra aandacht besteed aan de duurzaamheid, omdat we de wereld aan een volgende generatie willen doorgeven.” In samenwerking met BO2 Architecten, Van Hout Adviseurs en Installateurs, Mansveld Elektrotechnische Projecten en Bouwbedrijf Remmers, volgde Royal Agio Cigars de richtlijnen over daglicht, uitzicht, binnentemperatuur, natuurlijke ventilatie, akoestiek en energiezuinige verlichting en is de complete (ver)nieuwbouw van het hoofdkantoor met nieuwe productiehallen voor zo’n 150 medewerkers gerealiseerd.

Locatie van het project

Royal Agio Cigars

  • Casco = staalconstructie
  • B.V.O. ±14.500 m²
  • Wolverstraat 3, 5525AR, Duizel