Nieuwbouw DC Dudok Logistiek Vastgoed in Rotterdam

In opdracht van Dudok Vastgoed Maasvlakte b.v. realiseert Remmers Bouwgroep het nieuwe distributiecentrum aan de Makassarstraat 1 op de Maasvlakte. Het voormalige Reebok warehouse wordt aan twee zijden uitgebreid met in totaal ± 22.000 m² magazijnoppervlakte, die voor ca. de helft geschikt is voor de opslag van ADR goederen (PGS 15), voorzien is van ca. 4.000 m2. aan mezzaninevloer, 20 docks en ± 650 m² kantoorruimte.

Dudok Groep houdt zich bezig met het ontwikkelen en/of strategisch uitbreiden, de belegging en het exploiteren van grootschalige logistieke bedrijfsruimten. Het Dordtse vastgoedbedrijf is actief in de regio Rotterdam & Brabant met interessante grondposities op watergebonden locaties die men ontwikkelt op basis van de marktvraag, zoals bijvoorbeeld op- en/of overslag van gevaarlijke stoffen (PGS 15).

Het project is ontworpen door Designlogic b.v. uit Nuenen. Aan de hand van de installatietechnische uitgangspunten en de brandveiligheid zijn Valstar Simonis en Brandexpert de betrokken adviseurs voor het opstellen van een passend advies, afgestemd op het gebouw en het gebruik ervan.

Remmers Bouwgroep is inmiddels gestart met de voorbereiding van de bouwwerkzaamheden. De oplevering en in gebruik name van het pand is gepland voor juni 2017.

Dudok