Wonen & Zorg

Nieuwbouw 62 Appartementen Tobias Asserlaan

Bouwbedrijf Remmers B.V. en Alphons Coolen Bouw & Ontwikkeling bouwen in combinatie 62 duurzame appartementen aan de Tobias Asserlaan in Tilburg.

De opdrachtgever is de Tilburgse woningcorporatie TBV Wonen en het ontwerp van de 2 gebouwen, "Bernard" en "Vincent" genaamd, komt van De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT).

De toekomstige huurders realiseren hun woonwensen. Zij zijn vanaf het allereerste begin betrokken door TBV Wonen in samenwerking met BIEB Advies uit Eindhoven en de Bouwcombinatie. De bouw start in november 2019.

Na een intensief voorbereidingstraject zal door de bouwcombinatie Remmers-Coolen VOF gestart worden met het boren van 161 grondverdringende funderingspalen met een lengte van ca 10 meter. Aansluitend aan het heiwerk zal gestart worden met het maken van de fundering van de 2 gebouwen.

Na het leggen van de begane grondvloer gaat het gebouw blok Bernard de hoogte in. De bovenbouw wordt gerealiseerd in betonwanden met breedplaatvloeren. Aansluitend als het eerste gebouw op hoogte is zal gebouw 2 blok Vincent opgetrokken worden.

De appartementengebouwen bestaat uit een begane grond waarop de individuele bergingen en fietsenstalling zijn gelegen alsmede een 4-tal appartementen. Daarboven bevinden zich 3 woonlagen, elk met 9 appartementen. De metselwerkgevel wordt gekenmerkt door een lichte steen en antraciet kleurige accenten en verdiepingshoge kozijnen waardoor er veel lichtinval is in de appartementen. Alle appartementen beschikken over een ruim balkon. De appartementen zijn allen bestemd voor de verhuur.

Opdrachtgever
TBV Wonen
Marktvenster
Wonen en zorg
Status
Opgeleverd

Locatie van het project

Tobias asserlaan tilburg

  • 2 complexen van appartementen met in totaal 62 appartementen
  • Tilburgse woningcorporatie TBV Wonen
  • De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT)
  • In totaal 153 boorpalen, grout-injectiepalen
  • Gietbouw met breedplaatvloeren en HSB panelen
  • Buitengevels, metselwerk