Gymworld Zoetermeer

icon-leesmeer.svg

bus-rechts-logo-2.svg
bus-links-logo-2.svg
Opdrachtgever

Gemeente Zoetermeer

Marktvenster

Sport en Onderwijs

Soort gebouw
  • Sporthal
Status

Opgeleverd

icon-sport-en-onderwijs.svgSport en Onderwijs

Gymworld Zoetermeer

Gymworld Zoetermeer is dé nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Deze accommodatie biedt faciliteiten voor meer dan 4.000 Zoetermeerse gymnasten. Naast turnen worden ook andere functies zoals dansen en  freerunning beoefend.

Gymworld is een markant gebouw op een bijzondere locatie. Ingeklemd tussen de Amerikaweg aan de noordzijde en de Randstadrail aan de zuidzijde verrijst Gymworld ver boven maaiveld. Zowel vanuit de Amerikaweg, de toegang van Zoetermeer vanuit Den Haag, als via de Randstadrail vormt het een ware eye-catcher. Het gebouw zweeft zes meter boven maaiveld, wat parkeren onder het gebouw voor circa 95 auto’s mogelijk maakt.

Gymworld is in vele opzichten uniek. Op het gebied van duurzaamheid is het binnen Nederland het eerste gasloze, all electric, EPC 0 turngebouw. Door inzet van al deze maatregelen heeft het gebouw een gemiddelde GPR van 8,5 met een score van 10 op het gebied van energie. Daarnaast is veel aandacht besteed aan het comfort van sporters, zo is de gebruikte turninventaris het beste voor zowel de top- als breedtesport. Om Gymworld voor iedereen toegankelijk te maken beschikt het over het ITS keurmerk.

Gymworld is integraal ontworpen onder de contractvorm UAV-gc. Hierbij was Remmers als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het aansturen van alle ontwerpdisciplines. Het project is uitgewerkt in BIM op niveau LOD 300.

  • Omvang: circa 5.050 m2
  • Contractvorm: Design & Build (UAV-gc)
  • Projectadres: Amerikaweg Zoetermeer
  • GPR: 8,5
Gymworld Zoetermeer
Gymworld Zoetermeer
Gymworld Zoetermeer
Gymworld Zoetermeer
Gymworld Zoetermeer
Gymworld Zoetermeer