Sport & Onderwijs

Gymworld

Met Gymworld krijgt de gemeente Zoetermeer een nieuw onderkomen voor de turnsport. Gymnastiekverenigingen ProPatria en CGV worden de grootste gebruikers van deze nieuwe accommodatie aan de Amerikaweg.

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Deze accommodatie biedt de optie om training- en wedstrijdlocatie te zijn van meer dan 4000 Zoetermeerse gymnasten. Het is een hoogstaande nieuwe voorziening voor de sport- en talentontwikkeling. Naast turnen zullen ook andere functies in de sportaccommodatie worden ondergebracht, zoals dansen en freerunning.

Omdat Gymworld fungeert als poort van Zoetermeer heeft het een aansprekende uitstraling. Er is dus veel aandacht besteed aan het ontwerp met een sprekend resultaat. Gymworld is een gebouw dat doormiddel van palen boven de grond zweeft. Het is opgebouwd uit verschillende blokken waarbij ieder blok zijn eigen gevelbehandeling heeft, die refereert aan wat er binnen afspeelt. De tussenliggende ruimtes worden voorzien van eenzelfde gevelafwerking die de verschillende functies samentrekken. Doordat elke sportzaal verschillend van volume is heeft het gebouw vanuit elke hoek een ander beeld.

Gymworld Zoetermeer heeft de Gemma Smid Architectuur publieksprijs gewonnen!
De prijs werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt door wethouder Robin Paalvast tijdens de Dag van de Architectuur op 12 september 2020. Er waren zes gebouwen genomineerd en er werden twee prijzen uitgereikt, de vakjuryprijs en publieksprijs.

Gymworld Zoetermeer heeft de publieksprijs in ontvangst mogen nemen! Het publiek heeft massaal gestemd en het sportcomplex benoemd tot winnaar. We zijn trots dat Gymworld één van deze twee prijzen in ontvangst heeft mogen nemen.

Persbericht: officiele ondertekening

Opdrachtgever
Gemeente Zoetermeer
Marktvenster
Sport en onderwijs
Status
Opgeleverd

Locatie van het project:

Gymworld Zoetermeer

  • Twee hallen met vaste opstelling voor dames en heren turnen
  • Een multifunctionele danszaal met mogelijkheid tot fitness en acrogym
  • Een trainingsvoorziening voor freerun
  • Een eigen kantine met bestuur en commissiekamers
  • Een sportmedische voorziening; fysiotherapeut
  • Tribunes, kleedkamers, fietsenstalling en parkeerplaatsen
  • juli 2020 opgeleverd