Wonen & Zorg

Appartementencomplex de Werf Tilburg

Op de kop van de Tilburgse Piushaven is het project de Werf gerealiseerd, naar een stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp van AWG architecten uit Antwerpen. Flankerend aan de oude haven en haar nieuwe havenpark zijn een meanderend laagbouwvolume en een markante toren gerealiseerd. Het project bevat 46 grondgebonden woningen, 41 appartementen, 20 groepswoningen en een ondergrondse parkeervoorziening.

Het project de Werf is onderdeel van de grootschalige herontwikkelingsopgave van de Piushaven in het centrum van Tilburg. Aan het einde van de strook gebonden woningen staat een toren die de plek in de stad markeert en de overgang en grens aangeeft tussen het stedelijke en landschappelijke. Niet alleen is de toren op veel plekken in en buiten de stad zichtbaar, vanuit de toren heeft men een adembenemend uitzicht over Piushaven, de Tilburgse binnenstad en de weidsheid van het landschap aan de overzijde van het Wilhelminakanaal. De toren is ontworpen met een intelligent casco dat verschillende types woningplattegronden toelaat en naar de toekomst toe aanpasbaar is.

De stedenbouwkundige meander domineert en karakteriseert het project. Door een ingetogen, uniforme architectuur met een doorgedreven detaillering en tektoniek, wordt de focus gelegd op openbare ruimtes aan het water. De architectuur figureert hiermee als decorstuk voor de stedenbouwkundige ruimte: het individuele karakter van de woning ondergeschikt aan het belang van gemeenschappelijkheid.

Opdrachtgever
Triborgh Gebiedsontwikkeling
Marktvenster
Wonen en zorg
Status
Opgeleverd
Gemeente Tilburg
Gemeente Tilburg
"Het is heerlijk ontspannen in het beeldbepalende Havenpark, dat Piushaven als een groene gordel omringt"

Locatie van het project:

Appartementencomplex de Werf

  • 47 eensgezinswoningen
  • 34 koopwoningen
  • AWG Architecten
  • Ontspannen woningen
  • Groene oases
  • Opgeleverd 2012