Wonen & Zorg

Appartementencomplex de Werf Tilburg

Op de kop van de Tilburgse Piushaven is het project de Werf gerealiseerd, naar een stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp van AWG architecten uit Antwerpen. Flankerend aan de oude haven en haar nieuwe havenpark zijn een meanderend laagbouwvolume en een markante toren gerealiseerd. Het project bevat 46 grondgebonden woningen, 41 appartementen, 20 groepswoningen en een ondergrondse parkeervoorziening.

Het project de Werf is onderdeel van de grootschalige herontwikkelingsopgave van de Piushaven in het centrum van Tilburg. Aan het einde van de strook gebonden woningen staat een toren die de plek in de stad markeert en de overgang en grens aangeeft tussen het stedelijke en landschappelijke. Niet alleen is de toren op veel plekken in en buiten de stad zichtbaar, vanuit de toren heeft men een adembenemend uitzicht over Piushaven, de Tilburgse binnenstad en de weidsheid van het landschap aan de overzijde van het Wilhelminakanaal. De toren is ontworpen met een intelligent casco dat verschillende types woningplattegronden toelaat en naar de toekomst toe aanpasbaar is.

Opdrachtgever
Triborgh Gebiedsontwikkeling
Marktvenster
Wonen en zorg
Status
Opgeleverd
Klant / Quote
Klant / Quote
Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Curabitur blandit tempus porttitor.

De stedenbouwkundige meander domineert en karakteriseert het project. Door een ingetogen, uniforme architectuur met een doorgedreven detaillering en tektoniek, wordt de focus gelegd op openbare ruimtes aan het water. De architectuur figureert hiermee als decorstuk voor de stedenbouwkundige ruimte: het individuele karakter van de woning ondergeschikt aan het belang van gemeenschappelijkheid.

Locatie van het project

Projectnaam

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur:

  • Inceptos
  • Sit risus ornare
  • Mattis parturient etiam
  • Commodo condimentum
  • Vestibulum fermentum