DC Agristo Tilburg

icon-leesmeer.svg

bus-rechts-logo-2.svg
bus-links-logo-2.svg
Opdrachtgever

Agristo B.V.

Marktvenster

Bedrijfshuisvesting

Soort gebouw
  • Bedrijfshal
Status

Uitvoering

icon-bedrijfshuisvesting.svgBedrijfshuisvesting

DC Agristo Tilburg

Ter uitbreiding van de opslag- en expeditiemogelijkheden voor Agristo hebben wij de opdracht mogen ontvangen voor het bouwen van een nieuw bedrijfsgebouw in onze achtertuin, dat bestaat uit een expeditiegedeelte en een vrieshuis.

De expeditie bestaat uit een betonnen casco, waarbij ook betonnen gevelbekleding is toegepast. De expeditie is zo'n 3.600 m2 groot en verdeeld over vijf bouwlagen. Door deze wijze van prefabriceren kan dit gedeelte van het project binnen acht weken worden gerealiseerd.

Het vrieshuis is ongeveer 45 meter hoog en uitgevoerd met stellingen als draagconstructie. De betonnen fundering van dit projectgedeelte hebben wij uitgevoerd en heeft een footprint van circa 7.000 m2. Met de indrukwekkende hoogte van dit gebouw heeft Industrieterrein Vossenberg I een heuse skyline gekregen!

Onze organisatie heeft bij de totstandkoming van dit project de nadruk gelegd op de bedrijfsprocessen van onze klant Agristo. Deze hebben dan ook centraal gestaan bij het ontwerpproces. Agristo heeft met de nieuwe locatie een fklinke uitbreiding op Nederlandse bodem te pakken, zodat ze nog meer aardappelproducten kunnen produceren en uitleveren over de hele wereld. 

De oplevering van de expeditie vindt plaats in het voorjaar van 2022. Eind 2022 wordt het vrieshuis in gebruik genomen.

  • Omvang: circa 10.665 m2
  • Contractvorm: bouwteam
  • Projectadres: Heieinde 10 Tilburg
  • Casco: betonconstructie (expeditie)