Woningverbeteringsproject Wieldrechtstraat Waspik

Op 16 november 2015 is door Wooncorporatie Casade en Bouwcombinatie Remmers-Coolen V.O.F. een overeenkomst ondertekend voor het ontwerp en de woningverbetering van elf woningen aan de Wieldrechtstraat in Waspik. Naar verwachting wordt eind 1e kwartaal van 2016 gestart met de bouwactiviteiten, die ruim vier maanden in beslag nemen.

UAV-GC


De Bouwcombinatie is door Casade uit drie partijen geselecteerd. De beoordeling vond onder meer plaats op het gebied van kwaliteit, financiën, organisatie, duurzaamheid en exploitatie. Er is een overeenkomst gesloten op basis van de UAV-GC. De letters GC in UAV-GC staan voor geïntegreerde contracten. Geïntegreerde contracten zijn contracten waarbij de opdrachtnemer verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp als de realisatie daarvan.

Woningverbetering


De woningen worden aan de buitenzijde compleet aangepast. Hierdoor krijgen ze een nieuwe uitstraling die past binnen de hedendaagse tijd en aansluit bij de omgeving. Door de gevel en het dak te voorzien van hoogwaardige isolatie wordt het energieverbruik beperkt en als duurzame energiebron worden drie zonnepanelen per woning ingezet. Na de woningverbetering voldoen de woningen ten minste aan een energie index < 1,2 (voorheen label A). Daarnaast vindt er een complete keuken-, toilet en badkamer vervanging plaats.

Social return (SROI)

Social return houdt in dat de Bouwcombinatie een deel van de opdracht die ze voor Casade uitvoeren, gebruiken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen of werkervaring te laten opdoen. (Te) veel mensen staan om diverse redenen aan de zijlijn. In samenspraak met Baanbrekers wordt voor de duur van het woningverbeteringsproject in Waspik door de Bouwcombinatie werkgelegenheid geboden aan tenminste een inwoner met afstand tot de arbeidsmarkt uit de gemeente Waalwijk.

Kijk ook eens op de site van Casade over deze woningen:

https://www.casade.nl/Nieuwbouw/Wijkprojecten/Woningverbetering%20Wieldrechtstraat%20-%20Waspik.aspx

 

Waspik