21 Zorgappartementen De Grebbe te Tilburg

In opdracht van TBV Wonen heeft Bouwbedrijf Remmers B.V. 21 huurappartementen voor senioren en mensen met een verstandelijke beperking gerealiseerd aan de Grebbe te Tilburg.

Appartementen voor senioren
Het project bestaat uit 21 huurappartementen waarvan 9 appartementen voor senioren. Bij de bouw is rekening gehouden met de (toekomstige) hulpvraag van senioren. Het appartement is geheel gelijkvloers, is geschikt voor verzorging aan huis en heeft een gemeenschappelijke tuin. Daarnaast zijn alle appartementen luxe afgewerkt en energiezuinig. Voorzieningen zoals openbaar vervoer, een winkelcentrum en groenvoorzieningen zijn op loopafstand van het complex.

Appartementen voor cliƫnten Amarant
Met de huisvesting voor 12 mensen met een verstandelijke beperking wordt een bijdrage geleverd aan verkorting van de wachtlijst in de zorg. De mensen doen een stap in de richting van een zelfstandig bestaan en kunnen tevens terugvallen op de aanwezige zorgvoorzieningen van Amarant.

Alle appartementen krijgen het energielabel A+. Er wordt gebruik gemaakt van warmte / koude opslag in de bodem en vloerverwarming c.q. koeling in de appartementen. De vraag naar passende huisvesting voor mensen met een hulpvraag is nog steeds groot. TBV Wonen neemt haar maatschappelijke taak en zorgt met de bouw van deze appartementen in de Blaak voor huisvesting voor mensen die daar zelf niet optimaal in kunnen voorzien.