Partnershipovereenkomst Wayland Developments, Archicom en Remmers Bouwgroep

17-04-2015

Partnershipovereenkomst tussen Wayland Developments, Archicom en Remmers Bouwgroep voor ontwikkeling van 21.000 m2 logistiek distributiecenter “Logistic Excellence A12”  te Waddinxveen (NL)

De vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed groeit. Om direct in te spelen op de behoefte van logistieke dienstverleners en groothandelsbedrijven, zijn gebiedsontwikkelaar Wayland Developments, advies- en ingenieursbureau Archicom en bouwende ontwikkelaar Remmers Bouwgroep de planontwikkeling gestart van een 21.000 m2 groot logistiek distributiecenter.

De ontwikkeling is gesitueerd op “LogistiekPark A12”, een gebied van ruim 36 hectare nieuw te vervaardigen bedrijventerrein, pal langs de A12 te Waddinxveen dat zich uitstekend leent voor de vestiging van logistieke partijen en distributiebedrijven. Een prima uitvalsbasis voor de bevoorrading van de Randstad, maar ook voor regionale en nationale op- en overslag en zelfs geschikt voor de Europese markt.

Met het plan “Logistic Excellence A12” wordt maximale flexibiliteit en maatwerk geboden in combinatie met een aantrekkelijk huurprijsniveau. Het ontwerp, gemaakt door de architecten van advies- en ingenieursbureau Archicom, is voorbereidt op o.a. e-commerce activiteiten. Veel daglicht, extra mezzanine vloeren, zowel loading docks als gronddeuren en ruim voldoende parkeergelegenheid maken moderne business mogelijk. Uiteraard beschikt zowel de locatie als het gebouw over diverse duurzaamheidskenmerken en mogelijkheden, naar de laatste stand der techniek. Certificering op basis van de allerhoogste LEED of BREEAM standaarden is zeker binnen handbereik.

Ontwikkelingen op LogistiekPark A12 bieden de mogelijkheid en de ruimte om een ideale invulling te geven aan wensen voor het bereiken van “Logistic Excellence”.

LOGO logistiekpark a12_RGB

Kenmerken Logistic Excellence A12:

  • Centrale en strategische ligging in de randstad
  • Uitstekende infra verbinding A12/A20
  • Optimalisatie van ontwerp door gebruiker mogelijk
  • Ontwikkeling van 10.000 m2 tot 80.000 m2 mogelijk
  • Hoge BREEAM score mogelijk

Voor meer informatie verwijzen wij u naar http://www.logisticexcellence.nl/waddinxveen/ of adviseren wij u contact op te nemen met een van de betrokken partijen.

2014059_Variant C scene 6 voorpagina grijs

Profiel
Logo Wayland Developments HR
Opgericht in 2005 is Wayland Developments landelijk actief in de grootschalige gebiedsontwikkeling.
Wij richten ons op het werven van gunstig gesitueerde grondposities op strategische plaatsen voor de realisatie van onderscheidende gebiedsontwikkelingen. Deze kenmerken zich door een hoge duurzaamheidsfactor, een bijzondere uitstraling en vaak een menging van functies.

archicom
Archicom is een pragmatisch advies- en ingenieursbureau met business consultants, logistieke experts, vastgoedspecialisten, architecten en ingenieurs. Wij houden ons bezig op het snijvlak van primaire (bedrijfs-)processen en vastgoed gerelateerde opgaven. Kenmerkend voor onze aanpak is de sturing op de structurele verlaging van de operationele kosten van de klant. Ons motto luidt dan ook: “Eerst het proces, dan het gebouw”. Uw business opgave en bedrijfsvoering vormen ons vertrekpunt voor de vertaling in passende huisvesting.

logo_remmers_bouwgroep_PMS_C
Het realiseren van grote distributiecentra vergt inzicht in het logistieke proces van de klant en specifieke kennis op het gebied van bouwtechnieken en logistieke bouwplaats organisatie. Remmers Bouwgroep (opgericht in 1911)koppelt vakmanschap en ervaring aan een heldere organisatie met korte communicatielijnen. Totaal ontzorging staat bij ons voorop; niet alleen in het voortraject en tijdens de bouw, maar ook tijdens de gebruiksfase. Dit geven we gestalte in een samenspel van (bouw)partners die elkaar op de juiste wijze prikkelen en aanvullen. Daar start telkens weer onze uitdaging!