W&Z-fascinatio-ai.jpg
Algemeen, Woon & Zorg

Woontoren Fascinatio te Capelle aan de IJsel

15 november 2016

Aan de Onacklaan in Capelle aan den IJssel realiseren wij in samenwerking met Burgtbouw uit Deurne het nieuwe woongebouw bestaande uit 48 appartementen en een stallingsgarage.

Ontwikkelaar van het woongebouw is het Rotterdamse bureau Studio ZE BV. Het ontwerp voor het woongebouw is gemaakt door “de zaak van NN”, de constructie is uitgewerkt door Constructie Adviesbureau S3. Na een intensief voorbereidingstraject is de bouwcombinatie Burgtbouw-Remmers VoF op 6 september gestart met het inheien van de 153 prefab betonnen heipalen met een lengte tot wel 26 meter. Aansluitend aan het heiwerk zal gestart worden met het maken van de fundering voor het gebouw. Na het leggen van de begane grondvloer gaat het gebouw dan rondom de jaarwisseling de hoogte in. De bovenbouw wordt gerealiseerd in betonwanden met breedplaatvloeren. Oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2019.

Het appartementengebouw bestaat uit een begane grond waarop de individuele bergingen, fietsenstallingen en stallingsgarage is gelegen. Daarboven bevinden zich zes woonlagen, elk met 8 appartementen. De metselwerkgevel wordt gekenmerkt door een lichte steen en antraciet kleurige verdiepingshoge kozijnen waardoor er veel lichtinval is in de appartementen. Alle appartementen beschikken over een ruim balkon. De appartementen zijn allen bestemd voor de verhuur.

Het gebouw is gelegen op een prominente zichtlocatie in Capelle aan den IJssel, met ontsluitingsmogelijkheden via de Abraham van Rijckevorssellaan en het metro station Capelse Brug liggen het centrum van Capelle en het stadshart van Rotterdam binnen handbereik.