astartbouw 2.jpg
Algemeen, Actueel, Woon & Zorg

Start bouw 40 appartementen Tussendijcks

28 mei 2021

Op vrijdag 28 mei is het feestelijk starten van de bouwwerkzaamheden ingezet en heeft wethouder Daan Quaars samen met oud wethouder Piet Houtepen het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden. Samen met Toin Meeuwsen en Pieter Remmers werden 40 blauw / oranje ballonnen opgelaten, dit als symbool voor het verrijzen van een 4 laags appartementencomplex met 40 appartementen op de voormalige Boerenbond locatie op de hoek Valdijk-Haverdijk.

Goede samenwerking
Afgelopen weken is het oude pand gesloopt en het perceel voorbereid voor de start bouw, dit na enkele jaren van herontwikkeling van de locatie door Ontwikkelcombinatie Haval VOF, een combinatie van HvB Projektontwikkeling BV en Remmers Projectontwikkeling BV beide Tilburgse partijen. De samenwerking tussen gemeente en ontwikkelaar verloopt voorspoedig hetgeen resulteerde in een goede doorlooptijd van procedures bestemmingsplan en omgevingsvergunning. Het komend jaar zal hier hard gewerkt worden om de realisatie van het project Tussendijcks te voltooien, met een prachtig eindresultaat waar we trots op kunnen zijn.

Upgrade gebied
De gewenste groene zone, langs de Haverdijk, kan door deze ontwikkeling worden doorgetrokken tot aan de kruising Loopstraat – Valdijk – Haverdijk. Hiermee een stedenbouwkundige goede oplossing die ook het gebied upgrade. Parkeren is zoveel als mogelijk uit het zicht achter het gebouw opgelost. De tuintjes op de begane grond en balkons aan de Haverdijk zullen bijdragen aan een fraaiere beleving ten opzichte van de jaren leegstaande detailhandelsruimte.

De appartementen zijn allemaal voor start bouw verkocht, eind van dit jaar zullen de 34 huurappartementen in verschillende huurprijsklasse worden aangeboden door de makelaars (van der Sande en Van de Water), de 6 kopers kunnen reeds hun woonwensen uitwerken en rond de zomervakantie van 2022 kunnen de appartementen worden bewoond.

Artikel: Feestelijk start bouw Prinsenbeek