Gymworld---Vingtsix---Entrance---VenhoevenCS-compressor.jpg
Actueel, Sport & Onderwijs

Definitieve gunning binnen voor Gymworld Zoetermeer!

16 november 2018

Met Gymworld krijgt de gemeente Zoetermeer een nieuw onderkomen voor de turnsport. Gymnastiekverenigingen ProPatria en CGV worden de grootste gebruikers van deze nieuwe accommodatie aan de Amerikaweg.

Het complex

Gymworld Zoetermeer is een nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek-accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Deze accommodatie biedt de optie om training- en wedstrijdlocatie te zijn van meer dan 4000 Zoetermeerse gymnasten. Het is een hoogstaande nieuwe voorziening voor de sport- en talentontwikkeling. Naast turnen zullen ook andere functies in de sportaccommodatie worden ondergebracht, zoals dansen en freerunning.

De nieuwe sporthal huisvest in hoofdlijnen de volgende functies:

  • Twee hallen met vaste opstelling voor dames en heren turnen
  • Een hal met vaste opstelling voor trampolines
  • Een multifunctionele danszaal met mogelijkheid tot fitness en acrogym
  • Een trainingsvoorziening voor freerun
  • Een eigen kantine met bestuur en commissiekamers
  • Een sportmedische voorziening (fysiotherapeut)
  • Een sportshop
  • Tribunes, kleedkamers, fietsenstalling en parkeerplaatsen

Ontwerp

Omdat Gymworld fungeert als poort van Zoetermeer heeft het een aansprekende uitstraling. Er is dus veel aandacht besteed aan het ontwerp met een sprekend resultaat. Gymworld is een gebouw dat doormiddel van palen boven de grond zweeft. Het is opgebouwd uit verschillende blokken waarbij ieder blok zijn eigen gevelbehandeling heeft, die refereert aan wat er binnen afspeelt. De tussenliggende ruimtes worden voorzien van eenzelfde gevelafwerking die de verschillende functies samentrekken. Doordat elke sportzaal verschillend van volume is heeft het gebouw vanuit elke hoek een ander beeld.

Ontwerp partners voor dit project zijn: VenhoevenCs, VerhoevenLeenders, Nelissen Ingenieursbureau en Vingtsix

Remmers Sport & Onderwijs

Remmers Sport en Onderwijs maakt onderdeel uit van Remmers Bouwgroep. Als Remmers Sport en Onderwijs zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als toonaangevende partij binnen het ontwerpen en realiseren van sportaccommodaties. Remmers Sport & Onderwijs wil nadrukkelijk bijdragen aan de toekomst van breedtesport, het stimuleren van bewegen en aan de gezondheid van de mensen om ons heen.

‘Nadrukkelijk bijdragen aan een mooiere, gezondere en groene samenleving’

Voor meer informatie: project Gymworld Zoetermeer