Gymworld-ondertekening-08.jpg
Actueel, Sport & Onderwijs

Ondertekening Gymworld Zoetermeer

04 februari 2019

De gemeente Zoetermeer bouwt op een groene en goed bereikbare locatie aan de Amerikaweg de nieuwe eyecatcher: Gymworld Zoetermeer. Deze zomer zullen wij starten met de bouw van deze moderne en aantrekkelijke turn- en gymaccomodatie voor de Zoetermeerse gymnasten.

Gymworld wordt dé plek voor turnen en gymnastiek. Op termijn is het dé trainings-en wedstrijdlocatie voor maar liefst 4.000 Zoetermeerse gymnasten, waar ze hun talenten en prestaties verder kunnen ontwikkelen.

“In 2020 sporten hier zo’n 4000 Zoetermeerse gymnasten in dit prachtige gebouw, Gymworld. Ik ben heel trots dat we zo’n prachtig iconisch gebouw kunnen neerzetten aan de westkant van de stad. We doen dit omdat we geloven dat als we als gemeente investeren in goede sportfaciliteiten, we de stad een stukje gezonder, socialer en mooier maken. We zorgen ervoor dat we onze inwoners daarmee de gelegenheid krijgen om gezond te leven. We kunnen de Zoetermeerse kinderen allemaal de gelegenheid geven om mee te doen in het sociale leven van de stad. Sport verbindt mensen aan elkaar en maakt mensen gelukkig. Daarom doen we dit,” aldus Ingeborg ter Laak.

Het gebouw krijgt een landschappelijk en duurzaam ontwerp. De grootste verenigingen die straks in het complex een plek krijgen zijn GV Pro Patria en CGV Zoetermeer. Ook zal er straks ruimte zijn voor free running, dansen, een sport-medische voorziening zoals fysiotherapie en een horecabedrijf.

“Remmers Bouwgroep heeft een duidelijke visie op de door haar ontwikkelde en gerealiseerde projecten. Ieder project moet nadrukkelijk een omgeving zijn waarin sporters, trainers en bezoekers geïnspireerd raken om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Gymworld is een project dat dit duidelijk in zich heeft”, aldus directeur Peter Picavet. Voor meer informatie over het project, klikt u hier.

Persbericht Ondertekening Gymworld Zoetermeer