0632-CopyrightFOTOFLEX.NL-13072020.jpg
Actueel, Sport & Onderwijs

Gymworld Zoetermeer is genomineerd!

25 augustus 2020

Gymworld Zoetermeer is genomineerd voor ‘De Gemma Smid Architectuurprijs’ 2020!

De Gemma Smid Architectuurprijs is een prijs die wordt gegeven aan een ontwerp met een aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar in Zoetermeer is gerealiseerd. Gymworld is één van de 6 genomineerde. We zijn erg trots op deze nominatie.

Op de 'Dag van de Architectuur' op 12 september wordt voor de achtste keer de prijs uitgereikt aan de architecten. De architectuurprijs is vernoemd naar oud-wethouder Gemma Smid-Marsman, vanwege haar inzet voor de architectuur in Zoetermeer. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke architect De Gemma Smid Architectuurprijs 2020 ontvangt.

U KUNT HIER STEMMEN!

Gymworld is het nieuw onderkomen voor de turnsport. Gymnastiek ProPatria en CGV worden de grootste gebruikers van deze nieuwe accommodatie aan de Amerikaweg. Omdat Gymworld fungeert als poort van Zoetermeer heeft het een aansprekende uitstraling. Er is dus veel aandacht besteed aan het ontwerp met een sprekend resultaat. Gymworld is een gebouw dat doormiddel van palen boven de grond zweeft. Het is opgebouwd uit verschillende blokken waarbij ieder blok zijn eigen gevelbehandeling heeft, die refereert aan wat er binnen afspeelt. De tussenliggende ruimtes worden voorzien van eenzelfde gevelafwerking die de verschillende functies samentrekken. Doordat elke sportzaal verschillend van volume is heeft het gebouw vanuit elke hoek een ander beeld.

Samen met de Gemeente Zoetermeer, VenhoevenCS Artchitecture+urbanism, Ingenieursbureau Verhoeven en leenders bv en alle betrokken onderaannemers en leveranciers hebben we dit mooie project gerealiseerd.


Foto: Fotoflex.nl