Nieuw project; transformatie Seeligkazerne te Breda

Remmersbouwgroep en zijn partners hebben het contract voor de transformatie van de Seeligkazerne te Breda ondertekend en we zijn gestart met de werkzaamheden. De kazerne, die aan de zuidkant van het Bredase Centrum gelegen is, is door de onderwijsinstelling De Rooi Pannen aangekocht.

Historie

In 1682 nam het leger de Gasthuisvelden tussen de rivier de Mark en de Haagdijk in gebruik als exerciteterrein. Aan de noordzijde van het terrein was al enkele jaren eerder een arsenaal gebouwd. In 1771 werd hier een tweede arsenaal gebouwd, het Grote Arsenaal gebouwd naar een ontwerp van de Franse architect J.C.W. Herlin. Het Grote Arsenaal is een gebouw van ongeveer 60 meter lengte met twee eenwijdige zadeldaken. In de periode 1880 – 1890 werd het lege militaire terrein omgebouwd tot de Seeligkazerne met eigen voorzieningen voor legering, lesgebouwen en een paardenstal.

De transformatie

De cultuurhistorisch meest waardevolle gebouwen op het terrein worden hergebruikt, en enkele worden gesloopt. Het 18de eeuwse Grote Arsenaal krijgt de functie van een hotel-restaurant met maar liefst: 2 restaurants, 16 hotelkamers en conferentiezalen. Het wordt daarmee het praktijkgebouw voor de opleiding horeca.  Het Kleine Arsenaal wordt het praktijkgebouw voor Toerisme & Recreatie en gaat onder meer een reisbureau en een grote activiteitenzaal bevatten. In het hoofdgebouw van de kazerne worden de afdelingen van beide opleidingen gehuisvest.

Remmers Bouwgroep en zijn partners dankt de Rooi Pannen voor het vertrouwen!