KAS Concept

Keuzevrijheid Als Standaard

Individualisme leeft meer dan ooit tevoren. Consumenten vragen steeds meer keuze in de producten die zij aankopen (of huren). Met het KAS Concept kunnen zij zich onderscheiden van anderen. Niet alleen qua indeling, maar juist ook in de architectonische vormgeving. Het resultaat: een beter en fijner huis afgestemd op de ideeën en wensen van de eindgebruiker. Co-creatie door de wensen van de eindgebruiker centraal te stellen.

De vormgeving van (seriematige en betaalbare) woningbouwprojecten wordt door de architect bepaald. De consument heeft vervolgens geen invloed meer op het ontwerp. Bij Remmers hebben we dit als een uitdaging gezien: Hoe kunnen we woningen realiseren waarbij de consument veel keuzevrijheid krijgt, maar houden we de bouwkosten op een niveau dat past bij seriematige woningbouw?

In antwoord op deze vraag hebben wij de KAS-woning ontwikkeld: Keuzevrijheid Als Standaard.

kas2

Het casco van een KAS-woning is geoptimaliseerd met betrekking tot de afmetingen, de detailleringen en het materiaalgebruik. Daardoor blijven de bouwkosten laag en ontstaat er gegarandeerd een duurzaam casco. Er zijn verschillende soorten plattegronden die binnen deze optimalisatie passen. De consument kan zelf kiezen welke plattegrond zij wenst.

De gevel van een KAS-woning is nooit standaard. In overleg met de opdrachtgever en architect wordt een aantal architectonische uitgangspunten vastgelegd dat binnen het geldende bestemmingsplan past. De architect maakt vervolgens op elkaar afgestemde basisontwerpen en bepaalt de materialen. De consument maakt uiteindelijk zijn of haar keuze. Denk daarbij aan de volgende zaken:
– Plattegrondtype;
– Gevelindelingsvarianten;
– Beukmaat;
– Dakopbouw;
– Kleur gevel(steen);
– Vormgeving entreedeur;
– Vormgeving dakgoot;
– Kleur kozijnen.

Hoe ver u de keuze bij uzelf of bij de consument wilt leggen, bepaalt u. Monotone blokken woningen kunnen hiermee in ieder geval tot het verleden horen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten: veel van de bovengenoemde keuzen hebben geen invloed op de scherpe basisprijs van een KAS-woning.

Ook aan het milieu en het beperken van energiekosten is gedacht. De Remmers KAS-woning is standaard uitgevoerd met een EPC van 0,4. Deze uitvoering is dan onder andere voorzien van PV panelen, CO2 gestuurde ventilatie en vloerverwarming op de begane grond. Maar het kan natuurlijk nog duurzamer: een extra energiezuinige variant is momenteel in ontwikkeling.

Verkoopbrochure Kijk! Contreie

Informeer eens naar het KAS Concept!

Uitgevoerde / in ontwikkeling zijnde projecten: