Bouwer van verdienste 2014

20-06-2014

Donderdag 19 juni is de Remmers Bouwgroep uitgeroepen tot “Bouwer van verdienste 2014” door het bestuur van de Tilburgse Bouwsociëteit.

De directie van Remmers Bouwgroep ontving de onderscheiding met het bijbehorende beeldje uit handen van voorzitter Rob Vinke.

Zie ook: http://www.bd.nl/regio/tilburg-en-omgeving/tilburg/remmers-bouwer-van-verdienste-tilburg-1.4412611

Bouwer van verdienste 2014

Remmers Bouwgroep

Met gedrevenheid en passie zijn vele projecten gestalte gegeven, maar altijd met extra trots als het spraakmakende projecten in Tilburg betrof.

Het valt Remmers de eer te beurt om de eerste flats in Tilburg te bouwen, langs de Ringbaan West, hoek Nassaulaan. Hoogbouw is dan revolutionair voor de stad. In de groei die Tilburg doormaakt als stad zijn er duizenden woningen gebouwd in de wijken Broekhoven, ’t Zand, Tilburg-Noord, de Blaak, de Reeshof, Witbrant en Koolhoven.

Na de 1e spade in 1956 is de wijk ‘t Zand een van de snelst gerealiseerde bouwplannen van Nederland. Belangrijk voor het bedrijf, prima voor de werknemers en goed voor het oplossen van de woningnood.

Met name de 3e generatie – Alphons Remmers – zet het bedrijf begin jaren ’80 echt op de kaart.

De komst van het Japanse foto- en filmbedrijf Fuji naar Tilburg resulteert op 4 maart 1983 in het slaan van de eerste paal voor de eerste fabriek op industrieterrein Vossenberg.  Alphons was hier jarenlang bijna dagelijks te vinden. “Fuji was Alphons kindje,” aldus werknemers uit die tijd. Hierna volgden op de Fuji-locatie nog vele nieuwe fabrieken, kantoren en magazijnen. Gelijktijdig vestigde ook Remmers haar huidige kantoor nabij Fuji en droeg daarmee bij aan het succes dat Vossenberg nog dagelijks brengt voor Tilburg.

De tegenwoordige voorbijrijder ontkomt ook niet aan beeldbepalende bouwwerken als de 4 zwarte torens langs de A-58. Niet alleen een duidelijke entree voor de stad, maar daarnaast ook een welkomsboodschap voor dienstverleners. Voorts zijn het bedrijfspand van logistiek dienstverlener DB Schenker – met de zo herkenbare opstelling van de vrachtwagens – en sportcomplex T-kwadraat / Ireen Wüst ijsbaan op Stappegoor, projecten die Tilburg mede een herkenbaar gezicht geven.

Zo ook de gemeentelijk huisvesting in de stadskantoren 2 en 3 en de renovatie van 1. Het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan, het hoofdgebouw van de UvT en het Willem II-stadion, clubhuis golfclub Prise d’eau, maar ook wooncomplex Leyendael aan de Ringbaan Zuid, de recentelijk opgeleverde markante toren “de Werf” in de Piushaven en het nieuwe clubhuis van HC Tilburg. Stuk voor stuk bijzondere projecten die een bijdrage hebben geleverd voor de ontwikkeling van Tilburg als de stad.

Voor de huidige directie van Remmers, met daarin sinds begin dit jaar ook de 4e generatie, ligt er in deze periode waarin de bouw, zoals we allemaal weten, sterk aan het veranderen is, een mooie uitdaging.

Remmers wil als sterk Tilburgs en regionaal “Bouwmerk”, met bekende gezichten aan het roer, zich profileren als huisvestingsexpert. Een bouwer die begrijpt dat het niet alleen om het gebouw gaat maar met name om de functies die in dat gebouw gehuisvest worden. Het ontzorgen van de opdrachtgever bij de ontwikkeling, realisatie en in de gebruiksfase is waar Remmers voor staat.

Quote:

“Als familiebedrijf zijn wij trots om al meer dan 100 jaar bij te dragen aan de werkgelegenheid in Tilburg. Generaties bouwvakkers hebben hun brood verdient op de steigers en meegewerkt aan talrijke projecten. Het zijn onze mensen en de werknemers van partnerbedrijven die in Tilburg wonen, huren van woningcorporaties en consumeren en daarmee bijdragen aan het stimuleren en in standhouden van de lokale economie. Wij werken graag in en aan Tilburg door inspirerende bouw- en ontwikkelprojecten gestalte te geven”