Eerste paal Sportcomplex Hogekwartier geslagen

Woensdagmiddag 13 januari 2016 werd de eerste officiële paal van het nieuwe multifunctionele Sportcomplex Hogekwartier in Amersfoort in de grond geslagen.
IMG_2124
De genodigden verzamelden zich in de partytent, waar het in verband met het onstuimige weer gezellig druk en knus was. Wethouder Hans Buijtelaar (Gemeente Amersfoort) en Mark Westra van OLCO-Sportsphere bv verzorgden de speeches tijdens deze druk bezochte middag. De speeches en regen stopten gelijktijdig, waarna de eerste paal in de grond geslagen kon worden. Na deze feestelijke handeling was het tijd voor het traditionele pannenbier.

Het nieuwe sportcomplex bestaat uit een vijftigmeterbad met tien banen, een bad voor recreatief zwemmen, springplatforms  en een grote sporthal voor diverse binnensporten. Daarnaast komen er ook verenigingsruimten en een horecaruimte. De sporthal kan middels beweegbare wanden worden opgedeeld in drie ruimten, waardoor verschillende scholen en verenigingen tegelijkertijd kunnen sporten. Amersfoort krijgt hiermee een prachtig nieuw sportcomplex waar tal van verenigingen en recreanten vanaf eind 2017 gebruik van kunnen maken.

Bekijk hier een filmpje van deze feestelijke middag!
IMG_2121IMG_2119