Startsein bouw De Glazen Boerderij Schijndel

22-03-2012
Op de eerste lentedag (21 maart 2012) van het jaar stond de Markt in Schijndel in het middelpunt van de belangstelling. Na een lange periode van voorbereiding vond eindelijk de officiële start plaats van het meest spraakmakende project in Schijndel: De Glazen Boerderij.

Remmers Projectontwikkeling B.V.heeft in samenwerking met Van den Brand Vastgoed & Ontwikkeling in 2009 het hoogste bod uitgebracht op deze markante locatie. Na een zeer intensief ontwerptraject waarbij veel inventiviteit werd verwacht van zowel de ontwikkelaar als de architect, verrijst er op deze locatie een ware blikvanger.
Na toespraken van wethouder Roozendaal en architect Winy Maas kon er worden getoast op dit feestelijk moment.

De Glazen Boerderij zal worden opgebouwd uit een staalconstructie waartegen een aluminium vliesgevelconstructie wordt bevestigd. Het glas in de vliesgevelconstructie wordt voorzien van een speciale print. De architect heeft rondom Schijndel onderzocht hoe een authentieke Schijndelse boerderij eruit ziet. Vervolgens heeft de bekende fotograaf Frank van der Salm details van bestaande boerderijen gefotografeerd waaruit een typisch Schijndelse boerderij is samengesteld. Deze boerderij is op de 288 glaspanelen geprint waaruit De Glazen Boerderij is opgebouwd.