Mag ik mij even voorstellen? Pleun Bertrams

Sinds 4 september jl. ben ik actief bij Remmers Bouwgroep binnen het team Woon & Zorg. Binnen dit team ben ik het commercieel geweten en hou ik mij bezig met het voortraject van projecten: projectontwikkeling, de concepten van Remmers Woon & Zorg, Design en Construct projecten.

Voor mij was het na mijn opleiding op de TU/e bouwkunde duidelijk: ik ga de projectontwikkeling in! Ondernemen op het snijvlak van techniek en commercie binnen de wereld van de bouw vind ik fascinerend en gaaf om te doen. En nog steeds vind ik het gaaf om een project van de grond te krijgen. Ieder project, hoe groot of klein ook, is een puzzel die moet worden gelegd op verschillende borden: denk aan ruimtelijke, financiële en technische vraagstukken. En de onderwerpen van vandaag zijn natuurlijk CO2 besparing, BENG en Circulair bouwen. Kortom het zijn inspirerende tijden!

Remmers Bouwgroep is in beweging en ontwikkeling. Wij bij Remmers worden gedreven door de opgave en antwoorden van de toekomst. Hierin laten we ons o.a. inspireren door de UN development goals. Zo wordt ingezet op Circulair bouwen en geloven we in deze manier van denken. Momenteel worden gesprekken gevoerd met New Horizon – Urban Mining Collective over duurzame samenwerking. De ambitie is om ieder jaar hier van te leren en beter te worden. Daarnaast geloven in een CO2 neutrale samenleving – een mooie stip op de horizon. Een 1ste stap hierin in BENG, zie in dat verband ook dit artikel: Artikel BOB!

Goed om te zien dat overheden zich nu hard voor het onderwerp duurzaamheid maken en dat ondersteunen met wetgeving. Hierdoor wordt het minder vrijblijvend en daarmee verdwijnt de discussie over prijs naar de achtergrond. Duurzaam handelen en doen is daarmee namelijk niet meer ambitieus maar een minimale ondergrens. Goeie ontwikkelingen! Helemaal als we bedenken dat we dit doen voor de volgende generaties. In dat verband is het concept van de lege stoel van Jan Terlouw mooi te vermelden. Deze stoel staat voor de belangen van toekomstige generaties. Door deze stoel te laten aanschuiven bij belangrijke vergaderingen hebben wij ook een stem aan tafel. Een mooie metafoor! Het gaat in deze vooral om bewustwording bij zowel onszelf als de partijen waarmee we samenwerken.

Op zoek naar een ambitieuze ontwikkelende bouwer met oog voor de toekomst? Ik kom graag een kop koffie drinken!

Pleun Bertrams
06 – 57 37 08 07
pbertrams@remmersbouwgroep.nl
Linkedin: www.linkedin.com/in/pleun-bertrams-2a90328/