Eerste Nul-op-de-Meterproject gestapelde bouw in Tilburg

Remmers Bouwgroep  heeft als partner van GreenCore in opdracht van TBV Wonen in Tilburg  het eerste gestapelde Nul op de Meter-project gerealiseerd.  Vier woningen werden energieneutraal gemaakt door ze te voorzien van een warmtepomp, pv-panelen, luchtventilatiesysteem met warmteterugwinning en meer.

Eerste Nul-op-de-Meterproject gestapelde bouw in Tilburg

Het appartementencomplex heet Zuringhof en is het eerste project waar Sto-Ecoshapes van Sto Isoned zijn toegepast. Door het gebouw aan de buitenzijde te isoleren was het mogelijk om het gebouw een geheel andere uitstraling te geven.

“Als een gebouw zo drastisch verandert mag dat ook aan de buitenkant zichtbaar zijn”, vertelt architect Arno Kolen. “Daarnaast wilden we niet alleen Zuringhof van een nieuwe uitstraling voorzien, maar – nóg belangrijker – de hele wijk een nieuwe impuls te geven.”

Eerste Nul-op-de-Meterproject gestapelde bouw in Tilburg

“We wilden een statement maken door een andere, herkenbare én mooie woonomgeving te realiseren. In eerste instantie keken we naar stucwerk, maar de keuze viel uiteindelijk op Sto-Ecoshapes omdat we daarmee een hele nieuwe huid konden creëren.” De architect legt uit dat de groene kleur refereert aan het kruid zuring, waaraan het gebouw zijn naam ontleent. “Daarnaast boden de prefab stucvormen de mogelijkheid om de gevel driedimensionaal te omkleden.”

Voor meer informatie, kijk op onze projectpagina:

Nul-op-de-Meter renovatie Zuringhof Tilburg

Fotografie: Ronald Tilleman, Rotterdam
Bron: www.buildingholland.nl